Beelden Sony a77 en NEX-7 uitgelekt?

Het lijkt er op dat de eerste beelden van de Sony Alpha 77 en de NEX-7 zijn uitgelekt. Het onduidelijk of de foto’s echt zijn of gephotoshopt. Wie de beelden van dichtbij bekijkt, ziet een aantal punten die duiden op manipulatie (zoals het Alpha-logo op de grip). 

De Sony a77 wordt de langverwachte opvolger van de inmiddels gedateerde a700 en het topmodel van Sony’s APS-C reeks. De camera wordt waarschijnlijk uitgerust met een door Sony ontwikkelde APS-C sensor met 24 megapixels. De lichtgevoeligheid zou beginnen bij 100 en eindigen bij ISO 102.400, waarbij bronnen claimen dat de ruisprestaties heel goed zouden zijn. Ook heel bijzonder is de elektronische zoeker (EVF) die zou gebaseerd zou zijn op OLED-technologie en uit maar liefst drie miljoen dots zou bestaan (een record!). De a77 zou 10 foto’s per seconde kunnen maken en 11 kruislinggevoelige AF punten hebben. Video kan worden opgenomen in Full HD (1080p) en het zou ook de eerste camera worden met een usb 3.0-aansluiting, aldus de geruchten.

Ter vergelijking

Eind juni lekte de onderstaande foto’s uit. De bovenstaande foto’s lijken wat af te wijken van de onderstaande. Onder andere de bevestiging van het lcd-scherm is anders. De vorm van de bovenkant lijkt in grote lijnen te kloppen.

NEX-7

De schets van de NEX-7 hieronder schijnt te zijn gebaseerd op een prototype. Het is te zien dat de camera een ingebouwde (elektronische) zoeker heeft, die helemaal aan de linkerkant zit, net als het objectief. De laatste is trouwens een prototype van de Zess 24mm f1.8. De NEX-7 heeft naar verluid grotendeels identieke specificaties als de a77 (zoals de 24 megapixel APS-C-sensor, en OLED EVF met drie miljoen dots). 


Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *