ASUS lanceert nieuwe 24” en 27” monitoren

ASUS heeft twee nieuwe monitoren uitgebracht die beide zijn toegespitst op een bepaald segment van de markt. De 24” PA248QJ moet vooral professionele gebruikers aanspreken met een 10-bits IPS-paneel dat bijna het volledige Adobe RGB kleurbereik kan weergeven. Dit scherm heeft een resolutie van 1920×1200 pixels, kent een responsetijd van 6 milliseconden, een helderheid van 300 cd/m² en een contrast van 1.000:1. Dit scherm kan worden aangesloten via DisplayPort, HDMI en DVI. Een ander aspect waaruit af te leiden is dat het om een professionele monitor gaat is de plastic kap, die de lichtinval van buitenaf beperkt. De ingebouwde 4-poorts USB 3.0 hub maakt de featureset compleet.

Het andere nieuwe scherm van ASUS gaat door het leven als de VG27AH. Dit model heeft een 27” paneel met de bekende resolutie van 1920×1080 pixels. Het IPS-paneel van dit scherm, dat gericht is op gamers, heeft een responsetijd van 5 milliseconden en een helderheid van 250 cd/m². De contrastratio zou 80.000.000:1 moeten zijn. Dit scherm is ook geschikt voor 3D weergave. Prijzen zijn helaas nog niet genoemd.

IPS schermen zijn de laatste tijd aan een opmars bezig, ten koste van de goedkopere TN panelen. De laatstgenoemde zijn beduidend minder geschrikt voor kritische kleurweergave- en bewerking, zoals voor fotografie en video belangrijk is. 

ASUS brengt twee nieuwe monitoren met IPS-paneel op de markt

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *