Apple iPhone 5S: grotere sensor, lichtsterke lens

Gisteren werd tijdens de Apple keynote de plastic iPhone 5C en de metalen 5S aangekondigd. De 5C is in feite een iPhone 5, maar dan met een plastic omhulsel en een iets betere accu. De 5S is de nieuwe generatie iPhone met een hoop verbeteringen, zoals een vingerafdrukscanner (handig tegen diefstal), een nieuwe A7 processor en geschiktheid voor 64 bit apps.

Schermafbeelding 2013-09-10 om 20.50.59

Vernieuwingen

Voor ons is vooral de camera belangrijk, vandaar even een roundup van de nieuwste features. De sensor van de Apple iPhone 5S is 15% groter geworden ten opzichte van de vorige generatie. De resolutie van 8 megapixels is gelijk gebleven, maar dankzij de grotere pixels vangt de camera 33% meer licht op en zal hij minder ruis produceren. De lichtsterkte van de lens is ook verbeterd van f2.4 naar f2.2. Niet slecht voor een telefoon.

In de burstmodus haalt de iPhone 5S een snelheid van 10 foto’s per seconde, waarbij de camera automatisch de beste foto’s selecteert (iets dat de high-end HTC en Samsung smartphones ook al deden). Meer vernieuwend is de dubbele LED flitser, een witte en geel-oranje, die voor een betere kleurnuance zouden moeten zorgen zonder kleurzweem. Voor filmers onder ons is er ook goed nieuws: de iPhone 5S kan in de 720p hd-modus filmen met 120 fps. Iets dat we overigens begin juli al voorspelden. Tijdens de video kan er nu ook digitaal gezoomd worden (maximaal 3x).

Schermafbeelding 2013-09-10 om 20.36.28

Video

Voorbeeldfoto’s

Hieronder zie je enkele foto’s die met de iPhone 5S gemaakt zijn:

Schermafbeelding 2013-09-10 om 21.16.17photo_5 photo_6photo_1

Deel dit

Eén antwoord op “Apple iPhone 5S: grotere sensor, lichtsterke lens”

  1. Ik vind het positief dat Apple niet toegeeft aan de megapixelrace. Hopelijk leert dat de consument wat zodat andere fabrikanten er ook mee stoppen. Ik stel voor dat er een iqq komt Image quality quotiënt die de daadwerkelijke beeldkwaliteit weergeeft op basis van pixelgrootte en gevoeligheid en beeldscherpte, zodat men aantal pixels en licht per pixel tegen elkaar zal moeten afwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *