Amazon lanceert online foto-opslag

Na online diensten als Dropbox, SkyDrive en Google Drive komt Amazon met een app speciaal voor foto’s. Deze nieuwe app, Cloud Drive Photos is gemaakt voor Android toestellen en tablets en stelt gebruikers in staat om foto’s te uploaden, ze op te slaan in de online opslag van het reeds bestaande Amazon Cloud Drive en deze weer te delen. Amazon wil hiermee gaan concurreren met Google Drive en Dropbox.

De foto’s kunnen worden gedeeld via e-mail, SMS, Facebook, Twitter, of gedeeld met andere apps zoals Google+ of Dropbox. Het is puur bedoeld als opslag of het delen van foto’s, je kan geen foto’s bewerken, bijsnijden of filters toevoegen.

Cloud Drive Photos biedt gratis 5 GB opslagruimte aan, voor meer opslag (van 20 tot 1000 GB) moet betaald worden. De app is vanaf nu beschikbaar op Google Play en in de eigen Appstore van Amazon voor Android. Ook bestaan er een versie voor zowel PC als Mac.

Het is nu alleen de vraag of Amazon, zeker in Nederland en België, voet aan de grond kan krijgen tussen de grootmachten als Dropbox en Google Drive. Maar de gratis 5 GB opslag is in iedergeval meer dan de 2 GB van Dropbox die je standaard krijgt.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *