Altijd horizontaal filmen met je smartphone met de Horizon-app

Het is een bekend ‘probleem’: een telefoon is geen camera, dus hou je hem anders vast. Namelijk: verticaal (de belhouding) in plaats van horizontaal. Dit leidt tot supersmalle foto’s (16:9 maar dan verticaal) en video’s. Bekijk je die vervolgens op een tv op computerscherm, dan blijft er weinig meer van over. Over dit ‘vertical video syndrome’ publiceerden we al eerder een ludieke video.

Maar het motto ‘there’s an app for that’ gaat ondertussen ook op voor dit probleem. Er is nu een app genaamd ‘Horizon’ die altijd horizontaal filmt, ongeacht hoe je je smartphone vasthoudt. Oftewel, je kunt hem gewoon verticaal vasthouden of zelfs schuin. Door een kader in beeld te plaatsen wordt je als telefoonfotograaf of -filmer bovendien gestimuleerd om je smartphone te kantelen om het hele beeld te gebruiken.

horizon

Er zijn twee kanttekeningen: ten eerste kost de app € 0,89 en is hij vooralsnog alleen voor iOS beschikbaar en ten tweede wordt alleen het middelste deel van het beeld gebruikt. Het is overigens wel mogelijk om een andere verhouding te selecteren, zoals 4:3 of 1:1 in plaats van 16:9.

Je kunt natuurlijk ook wat geld besparen door jezelf aan te leren altijd standaard horizontaal te fotograferen en filmen tenzij verticaal echt beter is in dat geval.

fotograferen-met-een-smartphone-3dcover-1000px

 

 

Meer tips als deze, plus uitgebreide uitleg, lees je in het boek ‘Filmen en fotograferen met een smartphone’. In 164 (kleuren)pagina’s wordt je helemaal bijgepraat over de mogelijkheden van je smartphone, waardoor je gegarandeerd betere foto’s en video’s zult maken. Klik hier voor meer informatie.

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

3 gedachten over “Altijd horizontaal filmen met je smartphone met de Horizon-app”

  1. Altijd al afgevraagd waarom er geen vierkante sensor in smartphones zit. Dan maakt het niet meer uit. Kan dan zowel bij horizontaal als verticaal filmen automatisch de juiste uitsnede gemaakt worden. Is wat minder krampachtig werken ook. Een smartphone houd je nu eenmaal makkelijker rechtop vast!

    1. Dat zou het probleem inderdaad oplossen. Heren fabrikanten, pak dit eens op! 😉 Mooie marketing slogan ook: ‘Nu met vierkante sensor!’.

      1. Dat geld toch ook voor alle camerafabrikanten ongeacht spiegelreflex, compact, etc. Heb het nooit gesnapt waarom alleen sommige grootformaatcamera’s vierkante film gebruikten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *