Alternatieve draagriem voor DSLR-camera’s

Vrijwel elke fotograaf kent het! De bij de camera meegeleverde draagriem laat qua comfort en gebruiksgemak veel te wensen over. Logisch dat fabrikanten daarop inspelen. Iedere fotograaf heeft zo een voorkeur voor een bepaalde manier van dragen. Om de nek, aan de broekriem of zijwaarts gedragen zijn de meest voorkomende manieren. In die laatste categorie kennen we al de producten van onder meer Black Rapid. Sinds kort kunnen we aan die lijst een aantal producten toevoegen, namelijk die van Carry Speed. Dit draagsysteem heeft een aantal slimme voordelen ten opzichte van andere systemen. Allereerst de plaats waar de camera aan de riem wordt vastgemaakt. Dit is niet zoals gebruikelijk op de plek waar de statiefaansluiting zit. De fabrikant heeft er middels een meegeleverde montageplaat voor gezorgd dat het aansluitpunt naar de hoek van de camera wordt verplaatst. De camera komt hierdoor rechter te hangen dan wanneer de statiefaansluiting wordt gebruikt als aansluitpunt. Dit komt het comfort ten goede omdat de camera niet meer met een hoekpunt tegen je heup drukt, maar met de gehele zijkant. De camerariem is voorzien van een comfortabel, lost te koppelen, neopreen schouderdraagstuk. Innovatieve koppelingen met een extra zekering zorgen voor extra veiligheid tegen losschieten.

Carry Speed Pro is de meest uitgebreide variant. Het antislip schouderdraagstuk is extra breed, voorzien van gaten en daardoor extra ademend. Deze variant wordt geleverd met een ingenieuze bevestigingsplaat die je middels een klein balhoofd aan de riem bevestigd. Dat balhoofd kan op verschillende plaatsen op de bevestigingsplaat worden vastgemaakt, waardoor je zelf kan bepalen hoe je camera startklaar aan je riem komt te hangen. Ook kan je op de bevestigingsplaat een snelkoppeling schroeven waardoor je in staat bent de camera direct op een statief te bevestigen. In veel gevallen hoeft zelfs de riem daarvoor niet losgemaakt te worden.

Carry Speed Double is er voor de fotograaf die met twee camera’s werkt. Bij deze variant worden twee bevestigingsplaten en balhoofdjes meegeleverd die ook in de Pro variant zitten. Het geheel vormt een harnas maar doordat het geheel is los te koppelen van elkaar kan je de Double ook als enkele riem gebruiken.

Tot slot is er de Carry Speed Slim, het instapmodel. In tegenstelling tot de Pro heeft deze een iets smaller draagstuk en een eenvoudigere bevestigingsplaat. Op de bij de Slim meegeleverde bevestigingsplaat kan geen snelkoppeling worden bevestigd. In plaats van het kleine balhoofd heeft de Slim een metalen clip. Deze clip is gezekerd door een schroefbevestiging zodat ook bij deze uitvoering de kans op losschieten minimaal is. De fabrikant claimt dat deze clip een gewicht van 75 kilo kan dragen.

Meer informatie over de Carry Speed producten is te vinden op de website van de importeur voor de Benelux, Degreef & Partner

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *