Aiptek camera voor in de auto

Doordat de technologie het steeds eenvoudiger maakt om een kwalitatief goede camera met voldoende opslagcapaciteit in een compacte behuizing te krijgen, zien we steeds meer dat apparaten samengevoegd worden. Tevens openen de compactere formaten ook nieuwe markten waar de Car Camcorder X3 van Aiptek er een van is. De camera kan gemonteerd worden in een auto en fungeert als het ware als een zwarte doos. Indien er een ongeval plaats gevonden heeft kan de verzekeringsmaatschappij de beelden bekijken en exact zien en horen wat er is voorgevallen.

De camera heeft een F2.0; f=3.69 mm lens met een zicht van 120 graden, videobeelden worden opgenomen met 1920×1080 pixels en 30 frames per seconde. Optioneel kan men ook kiezen voor een resolutie van 720p en 60 beelden per seconde. Onder de motorkap vinden we een 5 megapixel CMOS 1/2,5-inch sensor en het geïntegreerde 2,4-inch scherm heeft een resolutie van 480×234 beeldpunten.

Volgens de fabrikant is het grote verschil met een normale videocamera kan dat de Car Camcorder X3 een sensor heeft die reageert op beweging en beelden opslaat op het 32 MB intern geheugen of de optionele SDHC-geheugenkaart. Indien de beelden niet teruggezien worden, zal de camcorder automatisch de oudste bestanden overschrijven. Via de ingebouwde microfoon worden ook de geluiden vastgelegd.

De Car Camcorder start automatisch bij het starten van de auto, men hoeft niet nog extra op een knop te drukken om opnames te starten. Desgewenst kan bij een ongeval wel op de knop gedrukt worden waarna de situatie opgeslagen is op de geheugenkaart. Qua aansluitingen is voorzien in mini-HDMI, composiet en mini-USB 2.0.

De Aiptek Car Camcorder X3 heeft een adviesprijs van 149 euro.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *