Adobe voegt Content Aware-crop toe aan Photoshop CC

Adobe heeft een sneak peek vrijgegeven van een nieuwe feature in Photoshop CC: Content-Aware Crop. In een eerder stadium kon het programma al lege delen van een foto (zoals na een uitsnede of het samenvoegen van een panoramafoto) invullen via een Content Aware-functie. En ook Lightroom maakt al gebruik van een dergelijke feature voor panorama’s sinds de laatste update. Maar toch gaat dit nu een stuk verder.

Wanneer je een uitsnede (oftewel crop) van een foto maakt en de horizon rechtzet, krijg je soms lege delen in de hoeken. Dit is op te lossen door de uitsnede wat kleiner te maken, maar daarbij gaat een groot deel van je foto verloren. En soms zelfs een essentieel deel, zoals een deel van het hoofdonderwerp of de achtergrond. Met Content Aware-crop kan dit verleden tijd worden. Photoshop vult de lege delen van de foto namelijk geheel automatisch in op basis van bestaande elementen in een foto. Via technologie wordt simpelweg extra beeld erbij bedacht, gegenereerd door de computer (een vorm van cgi). Je kunt zelfs de uitsnede vergroten door meer lucht of grond toe te voegen, waarna dit automatisch ingevuld wordt. Ook de aspectratio of de regel van derden kan worden toegepast door content toe te voegen aan de randen van de afbeelding.

Uiteraard moeten we nog zien hoe goed dit in de praktijk werkt, maar in de bovenstaande video krijg je alvast een preview van Stephen Nielson.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *