Adobe Photoshop Touch voor de iPad

Adobe heeft een Photoshop versie aangekondigd die speciaal ontwikkeld is voor en afgestemd op tablets, zoals de Apple iPad en Android tablets. Via de app, die 8 euro kost, is het mogelijk om foto’s te bewerken inclusief gevorderde hulpmiddelen zoal lagen en selecties. Ook is het zeer eenvoudig op beelden via de app te delen op sociale media. Ook zijn bepaalde onderdelen specifiek afgestemd op de iPad (2). Zo is het mogelijk om een laag te vullen met behulp van de camera. Verder is het mogelijk om snel extra beelden toe te voegen, door deze rechtstreeks via Google Image Search. Ook zou het mogelijk zijn om via het aanraakgevoelige scherm te retoucheren (met bijvoorbeeld Refine Edge). Volgens Adobe is het met de vingers mogelijk om kleine details te selecteren. Ook zijn er speciale pennen in omloop waarmee getekend kan worden op een capacatief scherm. Het printen van foto’s ook mogelijk via AirPrint. En het opslaan en delen van projecten kan optioneel via de Creative Cloud-dienst van Adobe (waardoor je een foto van Photoshop Touch naar Photoshop CS5 kunt doorsturen). De maximale resolutie is 1600 x 1600 pixels. De App kost 8 euro en is beschikbaar via de App Store van Apple. Er zijn vooralsnog twee nadelen: er is minimaal een iPad 2 vereist – het pakket werkt niet op de eerste generatie iPad. En de software is alleen beschikbaar in de Engelse taal.

PERSBERICHT

Adobe Photoshop Touch beschikbaar voor iPad

Langverwachte app brengt de kracht van Photoshop naar Apple iPad 2

Tijdens Mobile World Congress heeft Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) de beschikbaarheid aangekondigd van Adobe® Photoshop® Touch voor iPad 2. Deze app is direct beschikbaar via the iTunes App Store*. Adobe Photoshop Touch biedt belangrijke Photoshop-functies en nieuwe mogelijkheden, voor het creëren en delen van content, die speciaal ontworpen zijn voor tablets. De app is een centraal onderdeel van Adobe Touch Apps, een reeks van zes intuïtieve touchscreen-applicaties, gebaseerd op de Adobe Creative Suite®-software. De iPad-versies van de overige Adobe Touch Apps worden later dit jaar verwacht.

Photoshop Touch biedt gebruikers de mogelijkheid om meerdere foto’s te combineren in afbeeldingen die bestaan uit verschillende lagen. Daarnaast kunnen gebruikers prachtige kunst creëren, foto’s verbeteren, schilderen, ideeën verwerken in een lay-out en veel meer. Met het Scribble Selection-gereedschap kunnen gebruikers eenvoudig objecten uit een afbeelding verwijderen door te krabbelen op wat behouden moet blijven en vervolgens wat er verwijderd moet worden. Met de Refine Edge-technologie uit Photoshop kunnen zelfs gebieden met zachte randen eenvoudig worden geselecteerd. Photoshop Touch helpt gebruikers bij het snel vinden van afbeeldingen en het delen van creaties door de integratie met Facebook en Google Image Search.

“Gebruikers zullen versteld staan van wat zij kunnen creëren op de iPad met Photoshop Touch”, zegt David Wadhwani, senior vice president en general manager, Digital Media Business Unit, bij Adobe. “Photoshop Touch combineert de magie en de belangrijkste functies van Photoshop met het gemak van een tablet.”

Adobe verwacht naast Photoshop Touch in de komende maanden de volgende apps voor de iPad uit te kunnen brengen: Adobe Collage voor moodboards; Adobe Debut voor het presenteren van en feedback geven op creatief werk; Adobe Ideas voor het maken van schetsen; Adobe Kuler® voor het genereren van kleurenthema’s; en Adobe Proto voor het ontwikkelen van prototypes voor websites en mobiele applicaties.

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe Photoshop Touch is direct beschikbaar in de iTunes App Store voor €7,99. Photoshop is verkrijgbaar in de meeste landen met ondersteuning van de Engelse taal. De app werkt op een iPad 2, draaiende op iOS5. Bezoek www.adobe.com/products/photoshop-touch.html voor meer informatie over Photoshop Touch. Gebruikers kunnen feedback geven op de door de community ondersteunde feedback website: http://feedback.photoshop.com/photoshop_family. Gebruikers kunnen ook direct contact opnemen met het Photoshop Touch-team via Facebook, via Twitter of de Photoshop-blog. Voor Engelstalige Photoshop Touch ‘how-to’-video’s, bezoek http://tv.adobe.com/show/learn-photoshop-touch/.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *