Adobe Photoshop CS5 op een iPad

Op een grote conferentie (VMworld) toonde virtualisatiespecialist VMware afgelopen week een toekomstige applicatie; AppBlast. Hiermee is het mogelijk om via iedere HTML5 browser software van een ander platform te draaien. Van PC software op een Mac (en vice versa) tot en met zware Windows-applicaties op een iPad tablet. Tijdens een live demo van CTO Scott David (End User Computing) werd Adobe Photoshop CS5 opgestart en werden er via een iPad enkele bewerkingen uitgevoerd. De bediening van de software werd daarbij zonder muis uitgevoerd, rechtstreeks op de iPad.

Photoshop is te zwaar om op de iPad zelf te kunnen draaien, maar doordat het softwarepakket virtueel ‘in de cloud’ draait, kan het wel. Alles wat rekenkracht behoeft wordt namelijk uitgevoerd in datacenters van een cloudleverancier, in dit geval dus VMware. Op dezelfde manier is het mogelijk om bijvoorbeeld oude Windows Media Player-bestanden af te spelen op iedere willekeurig apparaat – ook een iPhone of Android-telefoon.

Natuurlijk werkt de bediening niet optimaal, zoals met een toetsenbord en een muis, maar de toekomstige applicatie geeft wel aan waar het heen gaat in de nabije toekomst. Mocht je tijdens vlak na het fotograferen van een bruiloft dus direct met je foto’s aan de slag willen gaan, dan kun je dat dus in de toekomst ook op je iPad met Photoshop CS5 doen.

Adobe Photoshop CS5, al draaiend op een iPad

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *