Adobe onthult nieuwe features Photoshop CS6

Eerst het goede nieuws. Adobe kondigt vandaag een aantal nieuwe features aan voor Photoshop (en enkele andere onderdelen van de Creative Suite). Heel schokkende verbeteringen zijn het niet, maar desondanks zitten er zeker interessante zaken tussen. Dan het slechte nieuws: de nieuwe features zijn alleen beschikbaar voor abonnees van Adobe’s Creative Cloud-dienst en dus niet voor bezitters van de retail versie. Dit is een stragische keuze om – naar onze mening – de Creative Cloud-dienst extra in de schijnwerpers te zetten. Daarmee ‘huur’ je Photoshop voor circa € 30 per maand. De gehele Master Collectie krijg je voor € 49,99 per maand.

Nieuwe features

Nieuw is ondersteuning voor Retina schermen voor de twee MacBook Pro’s van Apple. Zowel de interface als foto’s kunnen daarmee optimaal (en veel scherper dan bij een normaal scherm) worden weergegeven. Deze functie is overigens wel gratis voor alle Photoshop CS6-bezitters (als update). Wel exclusief voor Creative Cloud-leden is Smart Object-ondersteuning voor Blur Gallery en Liquify. Ook is het voortaan makkelijker om CSS-code voor websites rechtstreeks vanuit Photoshop te importeren. Verder is er een nieuwe verfijnde crop tool en zijn er 3D verbeteringen voor schaduweffecten. 

Overzicht van alle nieuwe Photoshop CS6 features:

 • Directe ondersteuning voor HiDPI (Retina) displays voor Apple MacBook Pro. 
 • Smart Object-ondersteuning voor Blur Gallery en Liquify.
 • De mogelijkheid om snel CSS-code voor tekst en objecten te exporteren en kleurenpaletten te importeren om gemakkelijk indrukwekkende websites te creëren.
 • Nieuwe tijdbesparende tools voor workflows, inclusief Crop tool-verfijning.
 • 3D-verbeteringen inclusief verbeterde lijn (OpenGL) previews van schaduweffecten en additioneel beheer van belichting door het gebruik van 32-bit kleurenkeuze om glow-effecten te creëren.
 • Conditional Actions die automatisch de best passende Action kiezen, gebaseerd op gebruikersafhankelijke regels, waardoor gebruikers beschikken over verbeterde beeldverwerkingssnelheid.

Los daarvan zijn ook andere onderdelen in de Creative Suite van updates voorzien, maar deze zijn voor ons fotografen minder interessant. Om 19:00 geeft Adobe nog een presentatie van de nieuwe features via een live webcast. Aan het eind van dit bericht kun je de live stream volgen. 

PERSBERICHT

Nieuwe Photoshop Features en team-versie onderdeel van belangrijke update Adobe Creative Cloud

Amsterdam, 11 december 2012Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) heeft een belangrijke update doorgevoerd binnen Adobe® Creative Cloud™. Tijdens Create Now, een online evenement vandaag, kondigt het bedrijf aan dat Creative Cloud-leden toegang hebben tot een groot aantal exclusieve, nieuwe features in Adobe Photoshop®. Adobe schenkt ook extra aandacht aan de enorme belangstelling voor Creative Cloud tot nu toe. Er zijn meer dan 1 miljoen gratis en betaalde abonnementen afgesloten, inclusief ongeveer 326.000* betaalde individuele leden die zich in november 2012 hebben aangemeld. Adobe heeft tijdens het Create Now-evenement ook een nieuwe werkgroep versie geïntroduceerd, Creative Cloud for teams. Deze versie maakt het eenvoudiger voor creatieve professionals om samen te werken met collega’s. Ook bevat de update nieuwe functionaliteit voor mobiel webdesign met Adobe Muse™, nieuwe Creative Cloud Connection voor desktop-synchronisatie en het delen van bestanden. De update biedt ook Creative Cloud Training, een selectie van hoge kwaliteit instructievideo’s van toonaangevende partners. Tot slot biedt de update ongelimiteerd toegang tot de Digital Publishing-technologie die wordt gebruikt door grote uitgeverijen om interactieve content voor de iPad te creëren.

“Het is fantastisch om te zien dat in slechts zeven maanden ruim 1 miljoen gebruikers een Creative Cloud-lidmaatschap hebben afgesloten”, zegt Derk-Jan Brand, Managing Director Adobe Benelux. “Ons doel is om van Creative Cloud de ultieme hub te maken voor creatieve professionals, waar zij toegang hebben tot ’s werelds beste creatieve tools, hun werk kunnen opslaan en delen en de creaties kunnen tonen. Met de beschikbaarheid van het nieuwe aanbod Creative Cloud for teams maken wij het eenvoudiger voor werkgroepen om content te creëren en samen te werken.”

De details worden bekend gemaakt tijdens het Create Now online event dat start om 19:00 CET. De nieuwe Creative Cloud-onderdelen, inclusief Creative Cloud for teams zijn beschikbaar vanaf 20:00 CET.

Nieuwe Photoshop CS6 features, beschikbaar voor Creative Cloud-leden zijn:

 • Directe ondersteuning voor HiDPI (Retina) displays voor Apple MacBook Pro. Deze functie was ook al beschikbaar voor onbeperkte licentieklanten als een gratis update.
 • Smart Object-ondersteuning voor Blur Gallery en Liquify.
 • De mogelijkheid om snel CSS-code voor tekst en objecten te exporteren en kleurenpaletten te importeren om gemakkelijk indrukwekkende websites te creëren.
 • Nieuwe tijdbesparende tools voor workflows, inclusief Crop tool-verfijning.
 • 3D-verbeteringen inclusief verbeterde lijn (OpenGL) previews van schaduweffecten en additioneel beheer van belichting door het gebruik van 32-bit kleurenkeuze om glow-effecten te creëren.
 • Conditional Actions die automatisch de best passende Action kiezen, gebaseerd op gebruikersafhankelijke regels, waardoor gebruikers beschikken over verbeterde beeldverwerkingssnelheid.

Creative Cloud for teams

Creative Cloud for teams is ontwikkeld om creatieve professionals te helpen gemakkelijker samen te werken. Creative Cloud for teams levert alle tools van de individuele versie van Creative Cloud – alle desktop tools, online diensten voor publiceren en het delen van bestanden – en upgrades en feature updates zodra deze beschikbaar zijn. Additioneel biedt Creative Cloud for teams eenvoudig beheer van virtuele werkgroepen, 100GB aan cloud-opslag per gebruiker (versus de 20GB voor de individuele gebruiker), suppport diensten, gecentraliseerde administratie voor het snel en gemakkelijk opzetten van nieuwe gebruikers en gecentraliseerde facturatie en efficiënt licentiebeheer. 

Een andere nieuwe toevoeging aan Creative Cloud is een update voor Adobe Muse, een desktopapplicatie waarmee designers professionele HTML-websites kunnen creëren, zonder code te hoeven schrijven. Adobe Muse bevat de mogelijkheid om unieke lay-outs voor verschillende website-versies te ontwerpen voor desktop, iPhone, iPad en andere mobiele apparaten. Ontwerpers kunnen ieder websitebezoek op maat aanbieden, of deze nu wordt bekeken op een groot scherm op een bureau of juist onderweg op een mobiel. 

Ook is Creative Cloud Connection toegevoegd aan Creative Cloud. Dit is een desktop-synchronisatie applicatie waarmee gebruikers bestanden automatisch kunnen synchroniseren naar een Creative Cloud account door de bestanden op te slaan binnen de map op de desktop of door de bestanden simpelweg te slepen. Daarnaast biedt de nieuwe, exclusieve Creative Cloud Training (binnenkort beschikbaar voor alle betalende Creative Cloud-leden) een uitgebreide bibliotheek met tutorials en cursussen van gerenommeerde trainingspartners zoals Kelby Training, video2brain en Attain. Deze bibliotheek is opgezet om Creative Cloud-leden succesvol te maken bij het gebruiken van de tools en de diensten waarover zij nu kunnen beschikken. Deze partners bieden samen met Adobe training-video’s in het Engels, Japans, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Later worden meer talen toegevoegd. Tot slot maakt Adobe vandaag bekend dat Adobe Illustrator geüpdatet is en nu ook HiDPI (Retina)-schermen ondersteunt. Deze feature is beschikbaar voor Creative Cloud-leden en klanten met onbeperkte licentie.

Digital Publishing Single Edition

Tijdens Adobe’s Create Now online event zal Adobe de kern Creative Cloud-mogelijkheden demonstreren, inclusief Digital Publishing Suite (DPS), Single Edition. DPS, Single Edition vereenvoudigt het ontwikkelproces van mobiele apps door ontwerpers in staat te stellen om digitale publicaties te creëren en te leveren voor iPad via de Apple App Store, zonder ook maar één regel code te hoeven schrijven. Met DPS, Single Edition kunnen leden zonder extra kosten content creëren voor publicaties waar maar één versie van uitkomt, inclusief brochures, catalogi of persoonlijke ontwerpportfolio’s en een ongelimiteerd aantal apps aanbieden aan de Apple App Store. Dit biedt freelance designers, ontwerpbureaus en kleine tot middelgrote organisaties eenvoudige toegang tot dezelfde digital publishing-technologieën als grote uitgeverijen wereldwijd ook gebruiken.

Prijzen en beschikbaarheid

Het Adobe Creative Cloud-lidmaatschap voor individuele gebruikers bedraagt €49,99 per maand exclusief BTW, gebaseerd op een jaarabonnement. Adobe biedt tevens een speciale introductieprijs van €29,99 per maand exclusief BTW voor individuele gebruikers van CS3 of latere edities. Studenten en docenten kunnen Creative Cloud aanschaffen voor €29,99 per maand, exclusief BTW. Creative Cloud for teams kost €69,99 per maand, per persoon exclusief BTW op basis van een vereist jaarabonnement. Bestaande klanten die beschikken over CS3 of een latere versie kunnen het eerste jaar een lidmaatschap afnemen op Creative Cloud for teams voor het gereduceerde bedrag van €49,99 per maand, per persoon, exclusief BTW. Creative Cloud for teams is vanaf vandaag beschikbaar via Adobe.com. Jaarabonnementen zijn ook wereldwijd beschikbaar via een groeiend netwerk van gecertificeerde Adobe resellers. De nieuwe Photoshop en Adobe Muse features, Creative Cloud Training en Creative Cloud Connection preview zijn direct beschikbaar voor Creative Cloud-leden.

Over Creative Cloud

Adobe Creative Cloud is een dienst op abonnementsbasis die gebruikers voorziet van een ongelimiteerde beschikbaarheid van alle Adobe Creative Suite® desktopapplicaties, inclusief andere applicaties zoals Adobe Photoshop Lightroom®, Adobe Muse, Adobe Edge Tools & Services, game-ontwikkel tools en integratie met de Adobe Touch Apps**. Met een Creative Cloud-lidmaatschap hebben gebruikers ook toegang tot publishing-diensten om apps en websites te leveren. Daarnaast hebben leden de beschikking over cloud-opslag, de mogelijkheid om te synchroniseren naar elk apparaat en beschikking over nieuwe producten en exclusieve updates, zodra deze worden uitgebracht.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *