Adobe toont Lightroom voor tablets

Tijdens een webcast van Scott Kelby en Adobe Group Manager Tom Hogarty bleef de laatstgenoemde een scoop te hebben. Adobe komt met een Lightroom-achtige app voor tablets (en vermoedelijk ook smartphones) waarmee RAW-foto’s in een vergelijkbare workflow kunnen worden bewerkt. Maar dan dus niet met desktopsoftware, maar gewoon op een tablet door middel van eenvoudige vingerbewegingen.

Tom Hogarty besprak in een ietwat rommelige webcast van ‘The Grid’ de mogelijkheden van (RAW) foto’s bewerken op een tablet op een Lightroom-achtige manier. Hij had een vroege versie van de app draaien op een iPad 2, hoewel hij er maar weinig van tijdens de uitzending liet zien. Volgens Tom zou de app foto’s kunnen bewerken die in het RAW-formaat zijn gemaakt, waarbij de volledige resolutie ondersteund wordt (inclusief 100% inzoomen). Ook zaken uit de Lightroom-ontwikkelmodule als het corrigeren van de belichting, helderheid, schaduwen en hooglichten en de witbalans zouden zonder destructieve schade kunnen worden gebruikt.

Adobe Creative Cloud

De bewerkingen van de app worden gesynchroniseerd via de Creative Cloud van Adobe. Dat zou betekenen dat een foto die vlak na een shoot op een tablet bewerkt is, bij thuiskomst direct op een desktop pc staat (voor de laatste finetuning). Dat zou heel veel werk kunnen besparen, mede omdat de (basis)bewerkingen bijvoorbeeld tijdens de terugreis gedaan zouden kunnen worden.

LR-tablet-controls

Zou jij een dergelijke app interessant vinden?

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *