Adobe komt met € 10 Creative Cloud-abonnement voor fotografen

Sinds Adobe heeft aangekondigd geen losse versies meer van Photoshop uit te brengen, maar deze alleen nog als abonnement op haar Creative Cloud-dienst te verkopen, was de kritiek niet van de lucht. Wie slechts een enkel pakket gebruikt, zoals Photoshop en Lightroom, betaalde de hoofdprijs, terwijl grootverbruikers juist beter af waren. Adobe komt haar gebruikers nu tegemoet met een speciale bundel voor fotografen.

Voor € 10 (ex. BTW) per maand krijg je de laatste versies van Photoshop CC, Lightroom 5, Behance ProSite en 20 GB cloudopslag. Dat is fors goedkoper dat de € 24,59 per maand die nu betaald moet worden voor alleen Photoshop CC. Volgens eigen zeggen betreft het geen introductieprijs, maar het is wel een feit dat het een ‘tijdelijke aanbieding’ is. Het aanbod is namelijk geldig tot 31 december 2013 (bruikbaar voor iedereen met Photoshop CS3 of nieuwer). Wat de prijs van de bundel daarna wordt, is onbekend.

Adobe_deal_equation_650px_crop

De verkoop van de nieuwe bundel gaat binnenkort van start, tegelijker met de introductie van Lightroom 5.2. Dat zal volgens Adobe ‘nog enkele weken’ duren.

7 antwoorden op “Adobe komt met € 10 Creative Cloud-abonnement voor fotografen”

  1. Nog geen € 120,00 per jaar is niet veel, als je het met de aanschafprijs van Ps6 vergelijkt. Kom er alleen niet uit hoelang het abonnement loopt. Ik ga uit van minimaal 1 jaar en dan is het echt niet duur.Van Cs3/4/5 upgraden naar Cs6 is duurder.

  2. Het is jammer dat dit alleen geld voor bestaande gebruikers van een eerdere versie. Ik ben namelijk niet in het bezit van een voorgaande licentie, dus ik kan geen gebruik maken van de deal 🙁

  3. Deze prijs is al een stuk beter te behappen, maar ja… GIMP is nog steeds gratis. Dus zolang ik daarmee uit de voeten kan, ben ik nog goedkoper uit. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *