Adobe introduceert Photoshop en Premiere Elements 10

Adobe heeft vandaag een nieuwe versie aangekondigd van Photoshop Elements en Premiere Elements. Versie 10 van de voor consumenten ontwikkelde foto- en videobewerkingspakketten staat niet alleen voor  diverse verbeteringen, maar viert ook het tienjarig bestaan van de software. Voor die tijd bestond alleen de professionele versie van Photoshop en Premiere (Photoshop LE uitgezonderd).

De pakketten zijn individueel beschikbaar, maar ook als bundel

Photoshop Elements 10

De nieuwste Photoshop Elements biedt meer tekstfunctionaliteit, met name voor het maken van fotoboeken. Zo kan de tekst automatisch de lijnen van een voorwerp of een vorm volgen. Je maakt simpelweg een selectie of een pad en de tekst zal vanzelf het spoor volgen. De speciale ‘crop guides’ moeten consumenten helpen om interessante, visueel aantrekkelijke composities te maken. Verder zijn er een aantal hulpmiddelen toegevoegd die bepaalde handelingen vereenvoudigen. Zo merkte Adobe bijvoorbeeld dat er weinig gebruik wordt gemaakt van maskers voor bewerkingen, omdat consumenten die vrij lastig vinden. Via een keuzemenu kun je nu heel eenvoudig zoeken naar een bepaald effect, zoals het blauw maken van een grijze lucht. Vervolgens hoef je alleen maar de lucht te selecteren waarna het effect vanzelf wordt toegepast (via een masker). Dit effect is ook weer eenvoudig ongedaan te maken, omdat de methode zich als aparte laag nestelt in de foto. 

Premiere Elements 10

De nieuwste Adobe Premiere Elements maakt het mogelijk om met één druk op de knop de helderheid corrigeren en verbeteren. Nieuw is dat ook de kleur van de film eenvoudig kan worden aangepast. Verder  bevat de nieuwe editie InstantMovie-thema’s waarmee in enkele seconden een mooie video geproduceerd kan worden. De verbeterde pan- en zoom-mogelijkheid voegt meer drama toe aan een videoverhaal en de geautomatiseerde opties nemen volgens Adobe werk uit handen bij het zoeken naar gezichten in het pan- en zoom-proces. Met de mogelijkheid om te exporteren in AVCHD-formaat, kunnen gebruikers tevens HD-kwaliteit video’s branden. Een belangrijk feit is verder dat Adobe Premiere Elements 10 nu ook 64-bit ondersteuning voor Windows 7 biedt, waardoor er meer geheugen kan worden aangesproken. Dat zou het makkelijker maken om grote en complexe videoproducties te maken.

Visueel zoeken

De Organizer software, die wordt meegeleverd bij Photoshop en Premiere Elements, biedt sterk verbeterde zoekfunctionaliteit. Zo is het nu mogelijk om te zoeken op basis van visuele informatie zoals een gezicht, object, landschap of bijvoorbeeld een huisdier. Ook is er een ingebouwde optie om te zoeken naar dubbele afbeeldingen, waardoor je foto’s snel kunnen groeperen of kunt verwijderen. We zijn benieuwd of deze functionaliteit ook in Lightroom 4.0 te vinden zal zijn.


Prijs en beschikbaarheid

Adobe Photoshop Elements 10 en Adobe Premiere Elements 10 voor Windows en Mac hebben een adviesprijs van 99 euro per stuk of 149 euro voor de bundel. De Engelse versie is per direct beschikbaar, de Nederlandstalige versie laat nog enkele weken op zich wachten.

PERSBERICHT

Adobe presenteert Photoshop Elements 10 en Adobe Premiere Elements 10
Nieuwe versie biedt nieuwe foto- en videobewerkingsmogelijkheden voor Windows- en Mac-gebruikers en intuïtieve manieren om bestanden te organiseren en te delen

Amsterdam, 20 september 2011 — Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) presenteert vandaag Adobe® Photoshop® Elements 10 en Adobe Premiere® Elements 10 voor Windows en Mac. De nieuwste versies van de consumentensoftware vieren dit jaar hun tienjarig bestaan. De producten zijn afzonderlijk en als bundel verkrijgbaar. Beide producten bieden complete oplossingen waarmee consumenten foto’s en video’s een extra impuls kunnen geven.

“Photoshop Elements 10 en Premiere Elements 10 bundelen alle functionaliteit die consumenten nodig hebben om  herinneringen vast te leggen via foto’s en video’s die eenvoudig te creëren, te perfectioneren en te delen zijn”, zegt Winston Hendrickson, vice president Digital Imaging Products bij Adobe. “Tegenwoordig wordt er door (amateur) fotografen steeds meer geëxperimenteerd met video’s. Daarom bieden wij nieuwe tools die het bewerken van video als een natuurlijk proces maken voor fotografen.”

Elke foto komt tot leven
Photoshop Elements 10 viert dit jaar zijn tiende verjaardag. De software bevat verbeterde content-intelligent tools die uit dezelfde keuken komen als die van Adobe Photoshop. Nieuwe Guided Edits zoals Depth of Field en Picture Stack, voorzien in een stap-voor-stap begeleiding om tot een geweldig resultaat te komen (zie apart persbericht). Ook komen Facebook-fans aan hun trekken. Facebook-gebruikers kunnen hun foto’s in Photoshop Elements 10 taggen op basis van hun vriendenlijst op Facebook. Hierdoor verloopt het proces van taggen en delen nog soepeler.†

Photoshop Elements 10 voegt tevens een nieuwe tekstfunctionaliteit toe, met name voor het maken van fotoboeken. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat gebruikers een golvende, vloeiende tekst kunnen toevoegen aan een foto die automatisch de lijnen van een voorwerp of een vorm volgen. De speciale crop guides helpen gebruikers van ieder niveau interessante, visueel aantrekkelijke composities te maken. Met de Smart Brush kunnen gebruikers unieke effecten schilderen op specifieke onderdelen van foto’s. Deze Smart Brush-functionaliteit bevat nu 30 nieuwe effecten, zoals Pencil Sketch en Oil Pastel.

In een handomdraai mooie video’s
Adobe Premiere Elements 10 bevat nieuwe tools die het zware werk van videobewerking op zich nemen, zodat gebruikers zich kunnen richten op het maken van leuke home video’s (zie apart persbericht). Met de nieuwe videobewerkingsoftware kan de gebruiker met één druk op de knop de helderheid corrigeren en verbeteren. Ook bevat de nieuwe editie InstantMovie-thema’s waarmee in enkele seconden een aantrekkelijke video geproduceerd kan worden.

De verbeterde pan- en zoom-mogelijkheid voegt meer drama toe aan een videoverhaal en de geautomatiseerde opties nemen werk uit handen bij het zoeken naar gezichten in het pan- en zoom-proces. Het delen van video’s is eenvoudig door video’s bijvoorbeeld direct te uploaden naar Facebook en YouTube®. Met de mogelijkheid om te exporteren in AVCHD-formaat, kunnen gebruikers tevens HD-kwaliteit video’s branden. Voor de eerste keer biedt Adobe Premiere Elements 64-bit ondersteuning voor Windows 7.

Eenvoudig organiseren van bestanden
De Organizer in Photoshop Elements 10 en Adobe Premiere Elements 10 biedt de mogelijkheid om bestanden eenvoudig en nauwkeurig te organiseren en te beheren zodat gebruikers minder tijd kwijt zijn met het zoeken naar wat ze nodig hebben. De nieuwe Object Search maakt het zoeken van foto’s op basis van objecten net zo eenvoudig als het tekenen van een hokje om een object in een foto; of het nu een landschap is of een huisdier. Om een fotoverzameling zo georganiseerd mogelijk te houden, is er een nieuwe mogelijkheid toegevoegd die zoekt naar dubbele afbeeldingen, waardoor gebruikers foto’s snel kunnen groeperen en de foto’s kunnenverwijderen die zij niet gebruiken.


Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *