5 gratis online alternatieven voor Photoshop

In mijn vorige artikel belichtte ik 5 programma’s die gratis te downloaden zijn, als alternatief voor Photoshop. Natuurlijk is het ook mogelijk om foto’s online te bewerken, voor als je liever geen software van internet download, of als je het programma niet zo vaak gebruikt. Of als je onderweg bent en geen software bij je hebt. Deze 5 gratis online fotobewerkingsprogramma’s zijn mijn favoriet!

Pixlr

Pixlr is mijn meest favoriete online fotobewerkingsdienst. Het is een versimpelde versie van Photoshop, maar bevat wel veel functies. Als je je foto’s met name voor online doeleinden wil bewerken, kun je met Pixlr prima uit de voeten. Niet alleen kun je foto’s bewerken met de Pixlr Editor, ook kun je collages maken met Pixlr Express én een Instagram-achtige look en feel geven aan je foto’s via Pixlr O-Matic. Een aanrader om eens uit te proberen!

Photoshop Express Editor

De Express Editor is een gratis dienst van Adobe Photoshop zelf. Het programma is een sterk versimpelde versie van het alom bekende fotobewerkingsprogramma, maar doet prima dienst. Het is mogelijk om kleur, contrast, helderheid en scherpte eenvoudig te bewerken via de standaard schuifjes. Je kunt kleurenfilters aan je foto toevoegen en leuke effecten uitproberen. Een prima programma voor de fotografen die nog niet erg thuis zijn in het bewerken van foto’s.

PicMonkey

PicMonkey is gratis te gebruiken, maar biedt je ook de mogelijkheid tot registratie voor $5,- per maand. Een voordeel van een betaald account is dat er in het programma geen advertenties te zien zijn, maar ook dat je bewerkingsmogelijkheden uitgebreid worden. De standaard functies zijn links in het menu te vinden: helderheid, contrast, croppen etcetera. Ook retoucheren is mogelijk.

Ribbet

In Ribbet is het mogelijk om fotos te uploaden via social media-kanalen zoals Facebook en Google+. Naast de standaard bewerkingsmogelijkheden kun je foto’s ook voorzien van filters en effecten én kun je gemakkelijk collages maken. Handig voor je blog! Een (betaald) premium-account geeft je tot slot nog veel meer bewerkingsmogelijkheden én online opslag.

Sumopaint

Zelf heb ik het programma weinig gebruikt omdat ik, toen ik het ontdekte, al vrij thuis was in Adobe Photoshop, maar mijn eerste indruk is dat dit programma de meest volledige en daarmee volwaardige vervanger is. Sumopaint bevat de meeste mogelijkheden van de hier genoemde diensten. De interface komt sterk overeen met die van Photoshop en een groot voordeel is dat de taal in te stellen is. Het programma is dus gewoon in het Nederlands te gebruiken. Met een betaald account maak je ook offline gebruik van het programma, voor $4,- per maand.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *