360 graden-camera van Pentax op komst?

Naast een extra systeemcamera naast de K-01 en Pentax Q, een nieuwe DSLR en een vervanger voor de 645D middenformaatcamera, schijnt Pentax nog een een compleet ander type camera te werken; een 360-graden panoramacamera. Dat beweert althans Photo rumors. Veel camera’s kunnen al standaard panoramafoto’s, maar maar 360-graden camera’s zijn nog betrekkelijk zeldzaam.

Google Streetview-camera’s

Google gebruikt voor Streetview een systeem met meerdere camera’s die verschillende richtingen uitkijken, waarvan het beeld vervolgens softwarematig aan elkaar wordt geplakt. Maar er bestaan ook systemen met één enkele camera met speciale optiek, zoals de Tammago 360. Het is onduidelijk voor welk concept Pentax zal gaan.

Open

Een 360-graden panoramafoto van een bar in Zwitserland

Evenmin is het onduidelijk hoe groot de markt voor een dergelijke camera is. Een panoramafoto maken is leuk, maar lang niet op iedere locatie. Hetzelfde geldt voor een 360 graden-foto, al is het resultaat vaak wel spectaculair omdat je letterlijk om je heen kunt kijken. Maar is er vraag naar een camera die alleen 360 graden-foto’s kan maken? Of zou het slimmer zijn om deze mogelijkheid simpelweg te integreren in een reguliere camera’s? Immers, iPhone’s en Android-telefoons bieden al 360 graden-apps, waarmee je kunstmatig een 360-graden panoramafoto kunt maken. Wat vind jij? Is het een gat in de markt of een functie waar (bijna) niemand op zit te wachten?

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *