15 foto’s van André Kuipers vanuit het ISS

De Nederlandse astronaut André Kuipers is sinds 21 december bewoner van het internationale ruimtestation ISS, waar hij een half jaar zal verblijven. Ook al zweeft hij honderden kilometers bovenin de atmosfeer, hij houdt intensief contact men ons viia sociale media als Twitter en Flickr. Zo plaatst hij regelmatig foto’s op zijn Flickr-stream, waarvan je hieronder een selectie van 15 foto’s kunt bekijken. Naast interessante feitjes en weetjes, schrijft hij ook vaak humoristische teksten bij zijn foto’s, zoals dat hij zin krijgt in skiën bij het zien van de Alpen, maar dat hij geen ski’s bij zich heeft. Of zijn vliegende heks-imitatie op een stofzuiger. Verder spot hij hoog vanuit de lucht regelmatig fraaie plaatsen op onze planeet.

De Soyuz capsule (van André) gedocked aan het ISS Our Soyuz docked to ISS

“Vliegen op een stofzuiger. Elke zaterdag filters schoonzuigen en oppervlaktes reinigen.” Vliegen op een stofzuiger. Elke zaterdag filters schoonzuigen en oppervlaktes reinigen.

Binnen in het ISS is het tussen de 20 en 30 graden, Buiten tussen de -150 en +150 graden, afhankelijk of de zon op iets schijnt.

Binnen in het ISS is het tussen de 20 en 30 graden, Buiten tussen de -150 en +150 graden, afhankelijk of de zon op iets schijnt.

“We vliegen met 28.000 km/uur, 8 km/sec, op 400 km boven het oppervlak. In 90 minuten rond.”

We vliegen met 28.000 km/uur, 8 km/sec, op 400 km boven het oppervlak. In 90 minuten rond. “Ziet er verleidelijk uit die Alpen, maar heb mijn ski’s niet bij me…” Ziet er verleidelijk uit die Alpen, maar heb mijn ski's niet bij me... “Doorkijkje naar Service Module vanuit Russisch koppelstuk. Je kan makkelijk je orientatie verliezen
met al modules omhoog, omlaag, links en rechts.” Doorkijkje naar Service Module vanuit Russisch koppelstuk. Je kan makkelijk je orientatie verliezen met all modules omhoog, omlaag, links en rechts.“Spullen verzamelen voor een experiment, SODI. Probeer al die zwevende dozen en inhoud maar onder controle te houden.”Spullen verzamelen voor een experiment, SODI. Probeer al die zwevende dozen en inhoud maar onder controle te houden. Meteoor inslag krater in Canada Meteoor inslag krater in Canada Grand canyon vanuit de lucht, met Lake Powell en de Colorado River (nabij Las Vegas) Lake Powell and Colorado River. Awesome place. Green warm water, white/red rocks, blue sky. And nobody around. “Over de Malediven. Mooie duikvakantiebestemming.” Over de Malediven. Mooie duikvakantiebestemming. De komeet Lovejoy, gefotografeerd door collega Dan Burbank Comet Lovejoy by Cdr Dan Burbank @astrocoastie, on launch day. One of the first who spotted it. Ook de Stille Zuidzee is een prachtige bron van kleurrijke plekken. Een van de Gilbert eilanden. Ook de Stille Zuidzee is een prachtige bron van kleurrijke plekken. Een van de Gilbert eilanden. Markermeer, Ijsselmeer, Enkhuizen Markermeer, Ijsselmeer, Enkhuizen “Op verzoek: Bonaire, Curacao, Aruba” Op verzoek: Bonaire, Curacao, Aruba André bedankt zijn volgers op Twitter (inmiddels meer dan 150.000) Over 100.000 followers, of the intriguing world of spaceflight and the awesome appearance of our planet! Thanks!

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *