1 april: ‘Canon komt met smartphone met dubbele camera’

In een Grieks magazine wordt een smartphone van Canon aangekondigd: de EOS Smart 1. Het betreft zo goed als zeker een 1 april-grap, maar vooralsnog melden we nieuws maar even onder de noemer ‘gerucht’. Volgens de Griekse publicatie gaat het om een Android smartphone (4.4 Kitkat) met een 8-core 64-bit SnapDragon 615 processor, 8 GB RAM geheugen en 64 GB opslag.

Canon-smartphone-rumors

Dubbele camera

Canon kennende zou er iets interessants op cameravlak moeten zijn. Volgens de foto en de specificaties zou het om een dubbele camera gaan. De eerste heeft grote 1 inch sensor met 20 megapixels en vaste 35mm brandpuntsafstand. En de tweede zou een 1/1,7 inch sensor zijn van 10 megapixels met 3x optische zoom dankzij een innovatieve zoomtechnologie op basis van liquide optische elementen en piezoelectriciteit.

Canon-smartphone

Griekse vertaling

Hierboven zie een hoe de telefoon in het Griekse tijdschrift stond. Toevallig hebben we bij Technyx een Griekse taalexpert in de buurt, die de twee regels als volgt vertaalde. Op de eerste regel staat ‘De eerste smartphone van Canon’ en op de tweede ‘De tegenaanval van de Japanners’.

Onze mening

Veel technische blabla, een gedrocht van een ontwerp en goed klinkende maar momenteel onhaalbare technologie. Een 1 april grap dus. Wat denk jij?

Deel dit

2 antwoorden op “1 april: ‘Canon komt met smartphone met dubbele camera’”

  1. Het lijkt mij ook vanzelfsoprekend. Het toestel ziet wel erg ongewoon uit en de twee lenzen zitten niet netjes in het midden, terwijl de rest wel allemaal netjes evenredig is. Een simpele Griekse Photoshop.

  2. Het is wel het toppunt van lelijk…
    Op zich vind ik het wel een goede zet van Canon om te knokken tegen de smartphonefabrikanten op hun eigen markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *